White paper

Prioriteren binnen portfoliomanagement

Henny Portman

Geplaatst op: June 17, 2024

Henny Portman onthult in zijn nieuwste whitepaper de stappen en methodieken die het belang van prioriteren aantonen, met een op maat gemaakt prioriteringsmodel. Praktische voorbeelden uit de Xeleron Cockpit Tool bieden direct inzicht in hoe je deze concepten kunt implementeren. Benieuwd? Lees het nu en ontdek hoe je jouw prioriteringsstrategie kunt verbeteren.

    Vul je e-mail in om de gids PDF te downloaden

    Voorgestelde artikelen

    Case study

    Centric is een IT dienstverlener met een aanzienlijk marktaandeel in de publieke sector. Centric Public Sector Solutions is een organisatieonderdeel met meer dan 800 medewerkers, verantwoordelijk voor alle dienstverlening voor de publieke sector. Centric en Prowareness Xeleron hebben samen de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het vergroten van de wendbaarheid van hun organisatie op team en afdelingsniveau.

    Martin van Langen

    July 29, 2024

    Artikel

    Stel je voor dat je een goudmijn runt. Deze goudmijn is je organisatie, en de goudklompen die je hoopt te vinden zijn de waardevolle uitkomsten (outcomes) van je projecten en initiatieven. Laten we deze analogie gebruiken om het verschil tussen output-gericht werken en outcome-gestuurd werken te illustreren.

    Martin van Langen

    July 19, 2024

    Artikel

    Het tweede van de tien dimensies van Agile Portfolio Management gaat over het beperken van de hoeveelheid ‘Work in Progress’ (WIP). Veel organisaties werken aan te veel initiatieven tegelijk, waardoor de doorlooptijd van die initiatieven te lang wordt. Het is de kunst om aan niet te veel tegelijk te werken om de doorlooptijd te versnellen. Dit vraagt om transparantie en keuzes maken, maar ook om het verbeteren van samenwerking zodat er versnelling plaatsvindt.

    Bas van Lieshout

    July 17, 2024